Zo houd jij je huisdieren gezond!

In Nederland zijn er erg veel mensen die dagelijks met veel plezier tijd besteden met een huisdier. De meest geliefde huisdieren in Nederland zijn honden en katten. Bij zowel honden als katten is het van belang dat je ervoor zorgt dat ze gezond blijven. In dit artikel geven we een aantal tips waarmee jij je huisdier gezond kan houden.

 

Zorg voor de juiste voeding

 

Voor zowel honden als katten is het van belang dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat het beestje last krijgt van lichamelijke ongemakken. Een veelvoorkomend symptoom bij een hond die niet de juiste voeding krijgt is dat hij gedurende de dag erg vermoeid is. Wanneer dit je opvalt is het erg belangrijk dat je actie onderneemt. Wissel bijvoorbeeld van brokken en kijk of dat wat oplevert. Mochten de klachten aanhouden dan is het zeer aan te raden om een bezoekje te brengen aan een dierenarts. 

 

Controleer je huisdier regelmatig op teken

 

Wanneer je met je hond naar het bos gaat is het zeer verstandig om hierna te controleren of er teken mee zijn gekomen. Zo komt het erg vaak voor dat er in de vacht van honden meerdere teken zitten. Naast dat dit niet prettig is voor de hond brengt het ook het risico met zich mee dat er een teek overspringt van het dier naar jezelf of naar een huisgenoot.

 

Vooral bij katten is het belangrijk om regelmatig te controleren of het beestje last heeft van teken. Zo komen katten dagelijks buiten en is de kans dat zij een teek mee naar binnen nemen erg groot. Een teek kat hoeft geen groot probleem te worden, zolang je er maar op tijd bij bent. Verwijder de teek met een speciale tekentang en kijk vervolgens ook of de kat niet nog meer teken heeft.

 

Geef je huisdier voldoende aandacht

 

Huisdieren hebben in de meeste gevallen veel behoefte aan aandacht, zorg er daarom voor dat je huisdier voldoende aandacht krijgt. Probeer er de aankomende tijd is op te letten en wees erg kritisch naar jezelf. Beeld je hierbij in dat je huisdier niet met anderen kan communiceren en jij zijn of haar enige vriend bent. 

 

Mocht je erg veel van huis zijn dan hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Zorg er in dat geval wel voor dat je huisdier regelmatig aandacht krijgt van anderen. 

Geef een reactie